Afyon Elektrik Tamircisi 7/24
Afyon elektrik tamircisi ; Tadilat ve tamirat ustalarımız elektrik arızasını gidermek adına geldiklerinde sadece arızayı gidermekle kalmayarak elektrik tesisatınızın durumunu gözlemler bu şekilde ileride doğabilecek sıkıntıların önüne geçilmiş olur.Elektrikte dikkate alınması gereken en önemli konu can güvenliğidir.Bizlerin önceliği de aynı sıkıntının tekrar etmemesi adına ve elektrik çarpması, yangın gibi durumların oluşmaması için kişilere yapılması gerekenleri öneriler halinde sunmak olacaktır.
Afyon Elektrik Ustası
Afyon elektrik konusunda uzman ekibiyle siz değerli müşterilerimizin yanında olmaktan memnuniyet duymaktadır.Sizlerden aldığımız telefon neticesinde elektrikçi , tamirci , tesisat ustası , kompanzasyon ustaları gibi ekibimiz içerisinde işinize en uygun arkadaşımızı probleminizi çözmek adına görevlendiriyor 7 gün 24 saat sizlere hizmet veriyoruz.
Teknik Servisimiz 7 Gün 24 Saat Hizmetinizdedir.
Arıza Tespitini Nasıl Yapıyoruz ?
Arıza tespiti için ölçü aletleri ve kablo tespit cihazları kullanmaktayız bu sayede arızalı kablo veya cihaza ulaşıp gerekli tespitleri ve uygulamayı yapmaktayız.Afyon elektrik tamirci ustaları işlerinde uzman teknisyen tekniker ve mühendislerce arızalarınızı kısa sürede giderir.
Islak Mahallerde Elektrik Güvenliği
Evlerde azami dikkat edilmesi gereken mekanların başında ıslak mahaller olan banyo ve mutfak tesisatı gelmektedir.Bu bölümler elektrik çarpması gereği en çok kaza ve ölümlerin yaşandığı mekanlardır.Elektrik enerjisi su bir iletken olması nedeniyle ıslak zeminlerde kolayca iletilebildiği için herhangi bir kısa devre veya temas durumunda banyo, mutfak, tuvalet, havuz v.b mekanlarda yüksek risk meydana getirmektedir.Islak mahallerde yeterli güvenliğin sağlanması için yapılması gereken en önemli mevzu topraklama sisteminin stabil çalışır hale getirilmesi ve tesisatın belirli aralıklarla kontrol edilmesidir.Elektrik iç mevzuat yönetmelikleri gereği tüm ıslak mahallerde mutlaka topraklı elektrik prizleri, fişleri metal gövdeli cihaz varsa bunların gövde topraklamalarının yapılması ve bina temelindeki ana toplayıcı devreye sağlıklı şekilde iletilmesi, toprak direncinin belirli aralıklarla da kontrolü gerekmektedir.
Elektrik Tamircileri 'nin Kullandığı Boru Tipleri
Ø Bergman Boru: İç kısmı vernikli kartonla kaplı alüminyum veya yumuşak çelik sactan yapılmış sıva üstü tesisatta kullanılan boru çeşididir. Günümüzde
kullanılmayıp, eski ev tesisatlarında görülmektedir. Bergman borunun boyu 3 metre olup, boru çapı 9–11–13,5–16–23–29–36–48 mm dir.
Ø Peşel Boru: İnce çelik sactan yapılmış, paslanmaya karşı özel bir madde ile kaplanmış ve iç kısmı yalıtımsız boru çeşididir. Günümüzde kullanılmayıp, eski
evlerde sıva altı tesisatlarında görülmektedir. Peşel boru çapları TS–7’ ye göre 8–14–18–26–37 mm’dir.
Ø PVC Boru: PVC (polivinil clorür) maddesinden yapılır. PVC (plastik) borular nemden etkilenmez, kolay işlenebilir, dayanıklı, hafif, boya ve özel bakım
istemez ve aynı zamanda iyi bir yalıtkandır. Plastik borular, beton borusu ve duvar borusu olmak üzere iki çeşittir. Beton borusu sert plastikten yapılır.
Demir ve harçların baskısı karşısında zarar görmemesi amacı ile sert olarak yapılır. Duvar borusu ise daha işlenebilir olması açısından yumuşak plastikten
yapılmıştır. PVC boru, sıva altı tesisatta kullanılabilir. PVC (plastik) borular 3’er metre boyunda çubuk ve 50-100’er metre boyunda kangallar hâlinde satılır.
Plastik boru çapları ise 14-18-26-32-40-50-63 mm’dir.